,

18. Peurunkaralli 25.01.2014

Odotukset tämänkauden sarjanavauksesta olivat korkealla, sillä olihan edellisvuoden sarjasijoitus osoituksena auton luotettavuudesta, sekä kuljettajan virheettömistä ajoista.

Alustan osalta siirryttiin asteta jäykempiin jousiin, jotka paransivat ajettavuutta selkeästi. Tehty huolto oli enemmän kuin paikallaan ja siitä onkin kiittäminen Tuomo Turtiaista ( Lohjan Koneistamo Ky).

Ajamattomuus paistoi läpi jälleen ensimetreistä, mutta päivän edetessä kuljettaja sai hiukan varmuutta ajamiseensa. Tauolla tehtiin rutiiniluonteiset tarkastukset. Renkaiden vaihtoa emme lähteneet suorittamaan, todetessamme näiden olevan erinomaisessa kunnossa (virhearviointi, joka myöhemmin kostautui). 🙁

Kilpailun kulku oli jouhevaa, mutta ylipitkä taukoaika (reilu tunti) sai negatiivista palautetta osakseen. Lämpimät grillimakkarat huoltoalueella ja kanssakilpailijoiden kesken käydyt keskustelut nopeuttivat taukoajan kulumista.

Tauon jälkeisellä nopeatempoisella erikoiskokeella jäätiin taas kauas kärjestä, kun suoranopeuksissa emme muille pärjää. Erikoiskokeen jälkeen oli luokkasijoituksemme yhdeksäs. Eroa edeltävään sijaan alle kuusi sekuntia ja tämä oli mahdollista saavuttaa vielä viimeisellä erikoiskokeella.

Erikoiskoe neljä, joka toimi samalla kilpailupäivän viimeisenä erikoiskokeena, päätti matkantekomme ulosajon muodossa vain kilometri ennen erikoiskokeen maalia. Syynä tieltä suistumiseen oli renkaissa, jotka lähemmässä tarkastelussa osoittautuivat loppuun ajetuiksi.

Ulosajopaikka koitui kohtaloksi kaikkiaan kuudelle autokunnalle. Yhteishenki oli hyvä ja talkoohenkisyyttäkin esiintyi auttaessamme toisiamme saamaan ”silmäterät” trailereiden kyytiin. Erityiskiitokset autokunnalle nro. 91 (asenne oli kohdallaan).

Sarjan avauksesta ei siis pisteitä herunnut, mutta seuraavaan kilpailuun lähdetään varmasti valmiimpina ja virheistä jotain opittuinakin.

Kilpailupäivän huoltotehtävistä on kiittäminen Juha ”Moppi” Saastamoista, sekä Chrisu Eklundia.

 

t. Petri

2 kommenttia
 1. Janne says:

  Tsemmppiä seuraavaan ralliin,oli vasta eka kisa ja sarja avaus.Tosin sitä odottaa tietysti jo ekasta kisasta alkaen et kaikki menis ok.

  Vastaa
  • Petri says:

   Jälkiviisaana helppo todeta, että olisi pitänyt vaihtaa nuo kiekot huollossa. Eivät ihan kestäneet maaliin asti ja samalla karkasi hyvä sijoitus 🙁

   Oulussa uutta matoa koukkuun 🙂

   Vastaa

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.