,

Teijo Talo Ralli 1.10.2011

Etuautotehtävän myötä saimme jälleen tärkeitä ajokilometrejä, sekä perstuntumaa uuteen kalustoon. Auto on osoittautunut jo hyväksi ajo-ominaisuuksiltaan, joten seuraava kehitystyö onkin nopeuden lisääminen.

Kilpailupäivän aamun ilmoittautumisen, sekä katsastuksen jälkeen siirryttiin tuomaristolle osoitettuun rakennukseen, jossa jaettiin etuautojen toimenkuvatehtävät. Palaverissa ilmoitettiin Sebastian Lindholmin poisjääneen 0 -auton tehtävistä, sillä kalusto oli myyty (isolla rahalla). Etuautojen kuljettajat sopivat keskenään vilppien otoista eri erikoiskokeilla.

Erikoiskoe kahden jälkeisellä huoltotauolla saimme yhteenvedon etuautojen senhetkisestä tilanteesta kilpailun johdolta. 000 -auto oli keskeyttänyt ensimmäisen erikoiskokeen jälkeiselle siirtymälle (konerikko). 0 -autosta oli tullut vedet pihalle avauserikoiskokeella (klemmarin irtoaminen), saanut kuitenkin apua lähitalosta ja pystynyt jatkamaan tehtäväänsä.

Yhtenä tärkeimmistä toimenkuvistamme oli seurata /katsoa suoriutuvatko erikoiskokeiden toimihenkilöt heille asetetuista tehtävistä. Erikoiskokeelle kaksi otimme tarkoituksellisesti vilppilähdön ja tämän meille myös maalipäässä oikeaoppisesti ilmoitettiin. Seurasimme myös yleisön sijoittautumisia erikoiskokeilla, sekä järjestysmiesten esilläoloa /näkyvyyttä. Kolme ensimmäistä erikoiskoetta hoituivat mallikkaasti järjestäviltä seuroilta ja saivat autokunnaltamme puhtaat paperit.

Aurinkoinen ja suhteellisen lämmin päivä (ajankohtaan nähden) oli saanut yleisöä liikkeelle sankoin joukoin varsinkin päivän viimeiselle erikoiskokeelle. Ajaessamme erikoiskokeen viimeisiä kilometrejä, yleisöä tuli vastaan tien kahta puolin massoittain. Kilpailun johdolle antamassamme suullisessa palautteessa kävi ilmi, että samasta asiasta (yleisöä tiellä) olivat lausuntonsa antaneet muutkin toimitsijatehtävissä olleet etuautot.

Toimenkuvamme jatkui erikoiskokeen neljä jälkeen siten, että lähdimme päivystämään erikoiskokeen kolme lähtöpäähän (mahdollisen välinollan tarve). Tarvetta ei kuitenkaan ilmennyt ja palasimme viimeisen erikoiskokeen lähtöpään kautta (vastaava tilanne) kilpailukeskukseen.

Kuumat kisamakkarat virvokkeineen kruunasivat kilpailupäivän ja kotimatka saattoi osaltamme alkaa.

Huoltopoppoossa häärivät Tero Roni ja Bo Gröngvist. Viimeksi mainittu ikuisti pokkarilla kilpailupäivän tapahtumia ja kunhan ne saadaan suodatettua, niin jotakin ilmaantuu jälleen galleriaankin. Kiitoksia huoltoväelle kilpailupäivän työpanoksesta.

Vaikka toimitsijatehtäviä suoritettiinkin, oli mukava huomata näin jälkeenpäin, että vastaavassa kilpailuluokassamme olisimme sijoittuneet kerran kolmen parhaan joukkoon.

0 kommenttia

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.