,

Tahko Ralli 09.09.2023

R-RalliCupin viimeinen osakilpailu, ” Tahko Ralli ”, ajettiin Tahkon ympäristössä lauantaina 09.09.2023.

Kilpailupäivän erikoiskokeita oli kolme, joista kertyi ajettavaa yhteensä 42 kilometriä.

Kilpailukeskus, sekä huoltoparkki olivat entuudestaan tuttuja (Tahko Event Park & Tahko Spa Hotel).

Kilpailupäivän osanottajamäärä oli vaatimatonta. Vielä kilpailupäivän aamunakin poisjääntejä ilmaantui. Kilpailuun starttasi ainoastaan 66 autokuntaa. Päätöskilpailun korotetut sarjapisteetkään eivät houkutelleet enään sarjalaisia viimeiseen rypistykseen.

Kilpailun avauserikoiskoe oli todella liukas, johtuen tielle levitetystä murskeesta. Kuljettajat olivat tästä ihmeissään! Ei mitään järkeä koko touhussa!!!

Erikoiskokeen tulimme sukkasiltaan lävitse ja sijoitus oli sen mukainen.

Luokassamme ajanut ja sarjataulukon yksi kärkimiehistä (Kai Hukkanen) suistui avauserikoiskokeen maalilinjan jälkeen ulos ja joutui heittämään leikin kesken. Tehokas varoitus maalipäässä esti lisävahinkojen syntymisen.

Järjestäjän toimesta erikoiskoe keskeytettiin hiukan myöhemmin 15 minuutiksi auton siirtoa varten. Erikoiskoe kaksi oli keskeytettynä vastaavan ajanjakson.

Erikoiskoe kahden keskinopeutta järjestäjä oli alentanut sijoittamalla heinäpaaleja kolmelle silta-alueelle. Kohdealueilla oli myös käytössä 30km/h nopeusrajoitus, jota samalla valvottiin. Vauhdikkaan erikoiskokeen alkuosa oli pientä ja teknillistä. Kokonaisuudessaan tämä 25.6km erikoiskoe oli itselleni mieleinen.

Päivän päättänyt erikoiskoe oli osaltani parasta. Tuntuma oli hyvä ja ajo oli virheetöntä. Pituutta olisi saanut olla erikoiskokeella vain enemmän.

Kilpailupäivän huoltotoimet sujuivat ammattilaisten ottein. Kiitos Joni Oksaselle ja Tomille viikonvaihteen huoltotoimenpiteistä.

Kilpailuviikonvaihteen majoitus sijaitsi Vuotjärven rannalla Pohjois-Savon sydämessä (Tiirantuvat).

Majoituspaikan isännälle annoimme ensikosketuksen ralliautoilun saloihin kyydityksen muodossa. Palaute oli positiivista.

Kiitos Eeva & Hannu Koponen hyvästä majoituksesta.

Sarjapisteet on nyt laskettu ja lopputulos on osaltamme seuraavanlainen: Yleiskilpailun sijoitukseksi tuli 15 /58, luokkasijoituksen ollessa 4 /13. Lopputulokseen olen tyytyväinen:)

Ensivuonna uudet kuviot. Tästä myöhemmin lisää.

Lopuksi kiitän kaikkia yhteistyökumppaneita, huoltomiehiä, sekä kakkosohjaajia onnistuneesta kilpailukauden läpiviemisestä. Teidän ansiosta sarjan ajaminen oli mahdollista kaudella 2023.

 

t. Petri

0 kommenttia

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.