,

Metalli Järvelä Ralli 04.02.2023

R-RalliCup 2023 sarjan avausosakilpailu polkaistiin käyntiin Kaustisilla.

Kilpailun järjestäjä Keski-Pohjanmaan Moottoriurheilijat Ry olivat saaneet aikaiseksi toimivan kilpailukokonaisuuden. Kilpailureitti oli kuljettajamieleinen, eli lyhyet siirtymät ja kokonaispituuskin vain 116 kilometriä.

Järjestäjän kovasta työpanoksesta huolimatta kilpailijat eivät löytäneet tietään Kaustisille. Sarjan avausosakilpailuun starttasi vain yhdeksänkymmentä autokuntaa.

Tekniset ongelmat olivat vesittää meidänkin osallistumisemme kauden avauskilpailuun. Lähes kaksi tuntia raavittiin päitä metsästäessämme vian lähdettä. Kilpailupäivän aamuna oli pakkastakin miinus neljätoista astetta, joten aika kohmeloa touhua oli työskentely paljain käsin. Uudet tulpat herättivät loppujenlopuksi moottorin lopulta henkiin.

Matkantekomme kohti Kaustista alkoi myöhässä, mutta pääsimme mukaan kilpailemaan kilpailunjohtajan luvalla.

Kilpailupaikalle saavuttuamme ja ilmoittautumisen jälkeen oli edessä nopeat rengassulkeiset ja tarrojen liimaus. Katsastuksen läpäistyämme saimme ohitella lähtöjonossa kanssakilpailijoita. Lähdössä olimme kuitenkin neljäkymmentä minuuttia myöhässä.

Kilpailun vanhetessa ja vasta erikoiskokeen neljä lähtöjonossa, pääsimme suorittamaan nopeuskilpailua oman luokkamme hänniltä.

Kovin varovaista oli oma tekemiseni kilpailupäivän aikana. Pitkä tauko luonnollisesti vaikutti asiaan, mutta silti tekemisestä puuttui se jokin. Kahdella viimeisellä erikoiskokeella alkoi kadoksissa ollut tuntuma kuitenkin löytyä.

Maaliin selviydyttiin ja aamuisten ongelmien jatkeeksi ei onneksi muita oireita esiintynyt. Luokan kärki eteni erikoiskokeilla kuin lentämällä ja minkäänlaisia mahdollisuuksia ei ollut ajamalla edes samalle minuuttiluvulle. Jälkensä tämä jätti, mutta yritetään seuraavassa kisassa parantaa omaa tekemistä. Onnittelut kuitenkin luokassamme menestyneille kilpailijapareille.

Luokkasijoituksemme oli avausosakilpailussa kymmenes. Neljänneksi korkeimmat sarjapisteet lämmittivät kuitenkin hiukan mieltä. Kilpailupäivän aamuepisodiin suhteutettuna lopputulos oli kuitenkin hyvä.

Kahden vuorokauden majoitus hoitui Tuuri Resortista käsin.

Kilpailun jälkeiset einestarjoilut grillistä ja kylmät kyytipojat olivat poikaa. Grillimestareille Timo Ikoselle, sekä Joni Oksaselle erityiskiitokset. Kylmyyttä pojat kestivät vallan erinomaisesti.

Huollon suhteen löytyi tälläkertaa uutta, kuin vanhaakin verta. Ensikertalaiset Joni ja Tomi Oksanen hoitivat leiviskänsä todella mallikelpoisesti. Renkaat ja tarroitus hoitui todella vikkelästi, sillä aikahan oli meitä vastaan. Timo Ikonen hoiti kilpailumatkalla ajopäällikön tehtäviä ja huollossa tsemppasi poikia.

Katseet käännetään seuraavaksi Palokka -ralliin, joka kilpaillaan helmikuun loppupuolella. Mitä tulevaan kilpailuun tulee, niin huoltomiehet, kuin kakkosohjaajakin vaihtuu.

Näistä ja muista sitten lisää seuraavassa kisaraportissa.

 

t. Petri

2 kommenttia
  1. Joni says:

    Oli mukava reissu jossa opittiin uusia asioita ja saatiin hyviä muistoja. Mielelläni lähden uudestaan mukaan! ?

    Vastaa

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.