,

53. Pohjola – Ralli 24.02.2018

Kilpailuaamu valkeni purevassa pakkassäässä (-26c), mutta aurinko teki samalla myös nousua tasoittaen kilpailupäivän lämpötilaa. Kalustojen heräämisissä oli pienoisia vaikeuksia olosuhteiden takia.

Aamun rutiineista suoriuduttiin ongelmitta ja ennen lähtöä vaihdettiin kuulumisia useammankin tahon kanssa (kuljettajat /toimitsijat). Kilpailupäivänä nähtäisiin myös, miten uudet renkaat tulisivat toimimaan. Odotukset oli asetettu samanlaisiksi kuin Kangasniemen osalta. Haastamaan pitäisi keskikastia pystyä.

Kahteen otteeseen ajettu yleisöerikoiskoe antoi jälkimmäisellä ajokerralla viitteitä paremmasta aikaparannuksen myötä. Lähtökiihdytys onnistui uusinnassa selkeästi paremmin ajourien välistä ja ajokin tuntui hiukan paremmalta. Kello tykkäsi ja saimme nipistettyä ajastamme -3,8 sekuntia. Uudet renkaat purivat mahtavasti ja pitoa löytyi. Odotukset olivat korkealla siirtyessämme metsäerikoiskokeille.

Metsäerikoiskokeet tulivat virheettömästi ja vauhdikkaasti, mutta nopealuonteisilla erikoiskokeilla keskinopeudet kasvoivat siinämäärin, että maalissa aikatappiota kertyi taas hurjasti autokunnallemme. Syö miestä, mutta yritetään sitten kesän kapinoissa saada hiukan nostetta aikaiseksi. Oulun kisasta tulokseksi luokan 8 sija.

Autokunta kiittää ja kumartaa Oulun osakilpailun yksittäisiä tukijoita (Pasastar Oy /Pasi Laaksomaa (Lahti), sekä Karin ja Maurin Maanrakennus Oy (Nurmijärvi). Kilpailukaudelle 2018 olemme solmineet yhteistyösopimuksen Ryhänen Bros Oy:n kanssa (Lahti). Toimialana yrityksellä tieliikenteen tavarankuljetus.

Huoltotehtäviä suorittivat Jouni Aalto, sekä Chrisu Eklund. Kiitos kilpailuviikonvaihteen työpanoksesta.

Sarjan kesäosakilpailu tullaan avaamaan Iitissä 09.06.2018 Kymiring -rallin merkeissä.

Onnittelut talvikaudella menestyneille.

 

t. Petri

2 kommenttia
 1. Janne says:

  No on teillä ollu ainakin kuiva keli siellä,jospa sitä vauhtia sais lisää kesäksi. Mut seuraavaa kisaa odotellessa. Tsemppiä Iitin ralliin.

  Vastaa
  • Petri says:

   Alhaisemmilla keskinopeuksilla pärjää autokunta paremmin keskikastin mukana 🙂 Toivottavasti kesän osakilpailut tuovat enemmän hajontaa tietyyppeihin.

   Vastaa

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.