,

TAV – Sprint 20.10.2013

Kilpailua edeltävät pakkasyöt tekivät radasta haasteellisen ja olosuhteet loivat jännitteitä ensimmäiselle kierrokselle.

Tutustumisvaiheessa kartoitettiin Juhan kanssa radan liukkaimmat osa-alueet,sekä tarkistettiin muovitynnyreiden sisältö (kaiken varalta ;))…, olihan osumia tältä radalta aikaisemmin koettuna.

Kilpailun startatessa oli aurinko jo noussut esiin ja hiukan lämmitti tapahtumapäivää seuraamaan saapuneita katselijoita. Kilpailupäivän lämpötila pysytteli vain vaivoin plussan puolella (+3c) ja tuuli teki jälleen ilmasta purevan.

Ulkomaan reissulta palannut Urpo Ikonen jäi paikkakunnalle hoitamaan katsastusmiehen virkaa ja lentoväsymyksestä ei näkynyt merkkiäkään. Osaltamme katsastus oli varmasti päivän nopeimpia 😉

Ensimmäisellä ajokierroksella yleisö pääsi näkemään vauhdikkaita tilanteita, joista selvittiin kuitenkin onneksi vain kosmeettisin vaurioin. Pyörähdykset, spinnaukset, sekä mutkien suoraksiajot olivat arkipäivää.

Osaltani avauskierros ei edennyt ihan toivotulla tavalla, kun pyörähdys takalenkin asfalttimutkassa päätti hyvin alkaneen kierroksen kuin seinään. Onneksi kosmeettisin vaurioin päästiin tilanteen jälkeen kilpailua jatkamaan.

Epäonni jatkui seuraavallakin kierroksella, kun kanssakilpailijan autoa työnnettiin katsojien toimesta radan poikki, juuri silloin kun saavuin kohdalle. Aikaa tuhraantui tilanteen osalta siinämäärin, että kierros oli jälleen tuhoontuomittu 🙁

Varikolla tuomariston jäsenet kävivät tiedustelemassa toisen ajokierroksen tapahtumista ja antoivat luvan uusintayritykseen.

Kolmas kerta todensanoo…, 🙂

Uusintastartti toi päivän antimina luokan kahdeksannen sijan. Ehjä suorite ei tälläkertaa riittänyt korkeammalle ja tähän tulokseen sai olla tyytyminen. Marginaalit olivat luokassa pienet ja mietityttämään jäi muutamat suoritepaikat, joissa ajaen toisin, olisi palkintosijatkin olleet realistisemmat.

Huoltotoimenpiteistä, sekä varikkokuvauksista vastasi Juha ”Moppi” Saastamoinen. Kiitos kilpailupäivän työpanoksesta.

 

T: Petri Oksanen

0 kommenttia

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.