,

2. Plus Katsastus Ralli 2.2.2013

Rally Trophy -sarjan avauskilpailu korkattiin Pöytyällä.

Kilpailun kaksi ensimmäistä erikoiskoetta sujuivat nihkeästi. Luottoa ei ollut ja turhan usein jalka jarrupoljinta tavoittelikin. Yksi selitys tähän oli tietenkin tuo pitkä ajamattomuus, mutta kalustokin tuli saatettua kisakuntoon vasta sarjan avauskilpailuun. Harjoituskilometrit tulivat siis itse kilpailussa.

Muitakin lapsuksia mahtui kilpailupäivään. Erikoiskoe kolmen lähdössä ei miehistön välinen teleportaalinen tiedonsiirto toiminut ja tästä syystä tasoitusta annettiin kilpakumppaneille ylimääräiset 10
sekuntia, pähkäillessämme, millä minuutilla erikoiskokeelle pitäisi oikein lähteä.

Tauon jälkeisellä erikoiskokeella, joka oli samalla kilpailupäivän pisin erikoiskoe (18,19km), löytyi itseltäni uutta virtaa ja tekemisen meininkiä. Hyvä suorite loppui kuitenkin ennenaikaisesti, kun sain sivupeileihini näkyviin kanssakilpailijan ajovalot vajaat 5 kilometriä ennen erikoiskokeen maalia. Päätin antaa ritarillisesti tietä nopeimmalle ja pysähdyin lähimmälle vastaantulevalle pistolle. Aikaa tuhraantui jopa 20 sekuntia ja vain todetakseni, että kyseessä oli jo 17 minuuttia aikaisemmin erikoiskokeelle lähtenyt autokunta. Harmitus oli tässävaiheessa tietenkin suuri, olihan tasoitusta annettu muille jo aivan liikaa.

Kaksi viimeistä erikoiskoetta ajettiin sitten ojien välissä varmanpäälle ja maaliin saavuttiin luokkamme 11 sijalla. Omat töppäyksemme maksoivat tälläkertaa muutaman luokkasijoituksen, mutta tapahtuneesta pyritään ottamaan opiksemme ja tekemään oikeita johtopäätöksiä jatkossa.

Kilpailun järjestäjille iso kiitos jouhevasta kilpailun läpiviemisestä.

Huollossa häärivät Bo Gröngvist sekä Markus Lagerström.

2 kommenttia
  1. Marja says:

    Nooh… Niinhän sitä sanotaan että ”alku aina hankalaa”. Eiköhän se jalka enemmän kaasupolkimessa ole seuraavissa kisoissa, nyt kun tuntuma on taas jo otettu 😉 Hyviä kuvia!! 🙂

    Vastaa
  2. Janne says:

    No juu mut kyl se jo muutaman rallin jälkeen se jarrupoljin unohtuu ja vauhti lisääntyy… tsemppiä ralleihin..

    Vastaa

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.