, ,

Pohjanmaa Ralli 22.10.2011

Kuva: Markku Laukka

Tihkusateinen kilpailupäivän aamu latisti hieman tiimimme tunnelmaa, mutta iltapäiväksi oli kuitenkin luvattu hieman kuivempaa keliä, aurinkoakin jopa. Pelko kaluston tekniikasta osoittautui turhaksi (vw:llä suoritetun huollon jälkeen), sillä auto toimi koko kilpailupäivän moitteettomasti.

Ensimmäistä kertaa trophy luokan myötä saimme ajaa puhtaalla baanalla ilman suurempia uria. erikoiskokeet olivat silti haastavia, sillä yölliset sateet olivat pehmittäneet tiestöt osittain aivan puuroksi. Haasteellisinta erikoiskokeilla oli juuri teiden kunto, sillä paikoin mentiin kaasu pohjassa puuropatjojen yli useammankin sadan metrin verran. Rystyset valkoisina tuli puristettua rattia, mutta paikoista kuitenkin selvittiin kunnialla.

EK2 oli päivänpisin erikoiskoe ja mittaa tällä yli 16 kilometriä. Kyseisellä erikoiskokeella sain hieman maittiakin päälle, mutta kanssakilpailijan perässäajelu (1,5km) vesitti osaltani kilpailupäivän parhaan erikoiskoesuorituksen. Yleisesti ottaen trophyluokassakin mennään julmetun kovaa ja itselleni pitää osua se niinsanottu hyvä päivä, jotta sijoitus olisi edes kohtuullinen. Kilometrien myötä tämäkin asia on korjattavissa. Työsarkaa riittää…

Kilpailussa oli keskeytysprosentti suuri ja luokkamme osaltakin kaksi autokuntaa joutui keskeyttämään jokaisella erikoiskokeella. Yleisin syy oli ulosajo, muutamaa tekniikkavikaa lukuunottamatta. Kilpailun maaliin ajoi kolmetoista autokuntaa ja sijoitukseksemme tuli yhdestoista sija. Ensimmäinen virallinen kilpailu on siis takanapäin ja tästä on hyvä jatkaa valmisteluja kohti ensikautta.

Huoltomiehinä matkassa Pasi Laine ja Bo Gröngvist.

0 kommenttia

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.