,

2. Raisio Rallispecial 6.3.2011

Luottavaisin odotuksin lähdettiin kilpailumatkalle Raisioon, sillä olihan alla tiivistahtinen kilpailurupeama ja sen myötä noita tärkeitä kilpailukilometrejäkin alla.

Kilpailupäivän sää oli mitä mainioin auringon möllöttäessä pilvettömältä taivaalta. Radan tutustumisvaiheessa (jalan) meinasi tosissaan pukkaa hikeä, kun yritti pysyä poissa kanssakilpailijoiden jaloista ja käytettävä aikakin oli rajallinen. Varikon ja suorituspaikan välinen siirtymämatka 900m.

Kilpailurata oli haasteellinen, sillä syheröinen ja kapea ränni vaati kuljettajilta tarkkaavaisuutta koko kierroksen ajan. Varsinkin risteysalueen läpiajossa oli haastetta kerrakseen (ainakin itselläni). Muutoin ratapohja oli todella hyvässä kunnossa ja kesti hyvin kilpailupäivän rasitukset.

Huolimatta vähäisestä osanottajamäärästä (34 autokuntaa), yleisöä oli melko runsaslukuisesti seuraamassa kilpailupäivän tapahtumia. Vielä syöttöjonossa (EK 2:lle) ihmisiä valui tasaisesti tapahtumapaikalle.

Oma näkemys ensimmäisestä erikoiskokeesta oli seuraava: Tarkkaa ajoa rännissä, jossa vauhtia olisi saanut olla hitusen enempi (omaan osaamiseeni nähden). Yllätys oli kuitenkin se, että tulosliuska osoitti toiseksi nopeinta aikaa luokassa.

Seuraavasta erikoiskokeesta sai nauttia ainoastaan 800 metriä, tämän jälkeen käytössä oli ainoastaan kakkosvaihde, jolla kilpailukierros saatettiin päätökseen. Kilpailu loppui osaltamme tähän ja ennenaikainen lastaaminen saattoi alkaa.

Onneksemme isompaa vahinkoa ei vaihdelaatikosta löytynyt ja vaihteensiirtäjän levy oli ainoa vaihtotarpeen kohde.

Kuva - digi.pictures.fi

Kuva – digi.pictures.fi

 

0 kommenttia

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.