Sinervön Kauppa Rallisprint 19.2.2011

Kalustot kovilla Sastamalassa (Mouhijärvellä).

Kilpailupäivän aamu valkeni napakassa pakkassäässä elohopean näyttäessä – 29 astetta.

Varikolla vaadittiin useammankin kaluston osalta lämpöhoitoa /sulattelua (Agrigaatti tai kosaani), jotta kalustot saatiin heräteltyä henkiin. Kaikilta ei näitä apuvälineitä löytynyt, joten ainoa vaihtoehto oli hinaustoimet. Nämäkään toimenpiteet eivät auttaneet kaikkia ja muutamien osalta paluumatka alkoi aikaisemmin.

Osaksemme koitui myös nuo hinaustoimet ja muutama varikkokierros Hiacen perässä herätti moottorin eloon.

Auringon noustessa taivaankannelle sää lauhtui muutamalla asteella. Kylmä tuuli kävi kuitenkin luihin ja ytimiin kiertäessämme rataa ja varikolle päästyämme muistuttivat äijät lähinnä pakkasukkoja.

Katsastuskin suoritettiin aika vikkelästi omalla varikkopaikalla ja osaltamme hyväksynnän saimme alta minuutin. Palelevaisia veikkoja olivat hemmot ja kiirehtivät jo toisaalle.

Kilpailurata oli haasteellinen ja vaati tarkkaavaisuutta. Tästä osoituksena O -auton käyttötarve useampaankin kertaan varsinkin toisella ajokerralla.

Omat suoritukseni sain tehdä häiriöittä ja toisella kierroksella tein kilpailusuorituksen O -auton perään ns. puhtaalla ladulla. Omalle tasolle ei tässä kilpailussa vielä päästy, mutta arvokkaita kilpailukilometrejä kuitenkin kertyi.

Kilpailupäivän päätyttyä suuntasimme keulan kohti Mänttää, jossa yövyimme Hotelli Alexsandriassa. Maksuton sähkötolppa mahdollisti lämpimän aamulähdön kohti sunnuntain kilpailua (Carsport Rallisprint).

0 kommenttia

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.