R.T.P Ralli 19.02.2022

Lähes 140 autokuntaa ilmoittautui talvikauden päätösosakilpailuun Lievestuoreelle.

Olosuhteet olivat suosiolliset ja talvikauden päätösosakilpailu saatiin ajaa pilvipoutaisessa säässä.

Erikoiskokeet koostuivat lähinnä kapeista ränneistä, joissa sai olla todella tarkkana välttyäkseen ulosajoilta.

Seniorit -luokkamme osallistujamäärä kauden viimeisessä talviosakilpailussa oli hyvä, sillä yhdeksäntoista autokuntaa lähti kilpailupäivänä reittiä kiertämään.

Avauserikoiskoe oli meiltä jälleen vaisu ja takkiin tuli reilu neljä sekuntia kilometriä kohden. Onneksi erikoiskoe oli lyhyt, vain 4.6 kilometriä.

Seuraavalla erikoiskokeella sain paremmin juonen päästä kiinni ja ajaminen tuntui paremmalta. Pituutta 12.6 kilometriä ja aikaeroa kilometriä kohden saatiin kutistettua puolella. Luokan sisällä sijoitus koheni kuusi sijaa. Sijoituksien  paranemisessa vaikuttivat myös osaltaan luokkalaistemme tekniikkamurheiden myötä johtuneet keskeytykset.

Tauon jälkeisellä Ruuhimäen erikoiskokeella ajaminen jatkui hyvänä ja luokkasijoituskin koheni jälleen. Erikoiskokeen jälkeen olimme nousseet luokassamme kuudennelle sijalle.

Päätöserikoiskokeella oli pituutta 15.5 kilometriä ja neljänteen sijaan kurottavaa 14 sekuntia. Tätä lähdimme tavoittelemaankin, mutta toisin kävi. Muutama kilometri lähdöstä oli ns. rypöpaikka, josta oli juuri hetkeä aikaisemmin avitettu kanssakilpailija takaisin tielle. Useamman kilometrin jouduimme sitten ajamaan autokunnan perässä, kun ohituspaikkaa ei kapeasta rännistä löytynyt. Aikaa tuhraantui todella paljon ja tipuimme tämän myötä luokkatuloksissa kaksi sijaa.

Kyllähän meitä vietävästi tilanne harmitti, mutta minkäs sille mahtoi. Talvikauden paras kilpailusuoritus jäi meiltä näinollen saavuttamatta, mutta uskoa on kesäkilpailujen suhteen. Sarjapisteitä saatiin kuitenkin muutama ja kalusto on ehjä, joten tästä on hyvä jatkaa.

Huoltotoimenpiteistä vastasivat Jokke Karvonen, sekä Chrisu Eklund.