,

III Kuhmoisten Sora – Ralli 26.09.2020

Kuukauden ajotauon jälkeen matkasimme Kuhmoisiin, jossa muutamaa vuotta aiemmin olimme toimineet etuautotehtävissä VW Polon kera.

Tiestöt olivat mieleiset ja mieleen painuneetkin, joten pakkohan niitä oli ihan kilpailumielessäkin päästä ajamaan.

Kilpailupäivän erikoiskokeina toimivat Neste -rallistakin tutut erikoiskokeet, kuten Hahmajärvi, Pihlajakoski, sekä Päijälä.

Avauserikoiskokeesta suoriuduimme ongelmitta ja tulosluettelo osoitti yleiskilpailun sijaa 21 /41. Erikoiskokeen pohjista jäimme 35.2 sekuntia (Minna Lindroos). Osaa ne naisetkin ajaa tarvittaessa 🙂

Erikoiskoe kaksi jouduttiin keskeyttämään ulosajon ja sen seuraamuksien vuoksi. Vain 22 autokuntaa sai ajan tältä erikoiskokeelta. Muut käännytettiin vaihtoehtoiselle reitille, kuten meidätkin, josta suunta olikin ensin päivän ainoaan huoltoon.

Erikoiskoe kolme Päijälä, jolla oli pituutta 23,92km, sujuikin sitten hiukan mollivoittoisesti. Alkukolmannes sujui ongelmitta, mutta 8,5km kohdilla pyörä osui maakiveen, aiheuttaen samalla renkaan kudosvaurion. Hurja oli ratissa tärinä, mutta kaikesta huolimatta selviydyimme erikoiskokeen maaliin. Voittajalle jäätiin 1.20.4 sekuntia.

Kilpailumatka oli kuitenkin antoisa, sillä pakaratuntumaa saimme kasvatettua 35,65km verran 🙂

Huoltopuuhissa Chrisu Eklund, sekä Ilkka Pohjonen.