,

Neste Taukokartano Revonlahti-ralli, Liminka 28.02.2015

Kilpailumatkan majoitus oli järjestettynä viimevuotiseen tapaan Nallikari Lomakylä & Campingistä (Oulu). Edullinen hinta, sekä alueellinen sijainti olivat valtteina päätöksenteossa. Kohdetta voimme vilpittömin mielin suositella muillekkin. Lomakylän läheisyydestä löytyy Sokos Hotel Eden, joka mahdollistaa virkistäytymisen sauna, sekä allasosastoilla. Näitä palveluita itsekkin käyttäneinä perjantai-iltana, saimme matkan rasitukset karistettua harteiltamme, sekä varmat yöunet.

Kilpailupäivän aamu sujui rutiinilla. Katsastusaikataulun suhteen oli alussa jotain ongelmia ja katsastettavien autojen toimenpiteet pääsivät alkamaan hieman myöhässä. Katsastusmiesten ripeät toimenpiteet kuitenkin kuroivat aikataulua kiinni. Jätimme ylipainoisen automme punnituksen väliin, vaikka tämä olisi ollut mahdollista toteuttaa nyt järjestäjän toimesta. ”Tulisi vain paha mieli”, huikkasimme ja poistuimme hallista 🙂

Lauhan keväisen ajanjakson vaikutus näkyi myös Oulun seutuvilla, kun useat sivutiet olivat lumesta /jäästä paljaana. Kilpailupäivän erikoiskokeitakin oli jouduttu lyhentämään sääolojen vuoksi.Vain muutama erikoiskoe oli jäisessä ja ajettavassa kunnossa, mutta sekin vain alkupään lähtijöille. Sääliksi kävi häntäpään kuljettajia.

Tavoitteeksi autokunnallemme oli asetettu maaliinpääsy ja muiden edestä poissapysymisen. Tämä ei aivan toteutunut avauserikoiskokeella, eikä kilpailupäivän päättäneellä osuudella.

Avauserikoiskokeella annoimme tietä takanalähteneelle Mika Ruohiolle tuossa 12 kilometrin seutuvilla. Ohituksen jälkeen alkoikin pienemmän tien osuus, jossa ohittaminen olisikin ollut vaikeampaa. Avauserikoiskokeen pituus oli mukavat 22,78 kilometriä. Erikoiskokeelta tuloksena luokan kuudes sija.

Viimeisellä erikoiskokeella jouduimme pysähtymään lähes puoleksi minuutiksi edellälähteneen autokunnan tukkiessa tietä. Yleisön siirtäessä autoa, liittyi muitakin perässälähteneitä samaan jonomuodostelmaan. Suman purettua päästimme takanatulevat ohitse ja ajoimme letkan hännillä erikoiskokeen maaliin. Pituutta erikoiskokeella 17,45 kilometriä ja tuloksena luokan viidenneksi nopein aika, lähes kaksi minuuttia luokan voittajaa hitaampana.

Autokunta saa olla tyytyväinen päättyneeseen talvikauteen ja sijoituksien myötä saavutettuihin pisteisiin. Viimekauden Peurunka-rallin keskeytys ulosajon muodossa, sekä Oulun kisasta pisteittä jääminen on nyt voitettu kanta. Tästä on mukava jatkaa kohti kesän kisoja.

Onnittelut ovat paikallaan myös heille, jotka kokivat talvikauden menestyksekkääksi.

Huoltomiehiä on jälleen kiittäminen hyvin hoidetusta työstä, sekä kilpailumatkan kuvaotannasta. Huoltomiehinä matkassa Juha ”Moppi” Saastamoinen, sekä Reino Lesonen.

 

T: Petri & Urpo

0 kommenttia

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.