,

Motonet Rantaralli 27.09.2014

Sarjan päätöskilpailusta luokan seitsemäs sija.

Avauserikoiskoe oli ihanteellista, pientä ja tarkkaan ajettavaa tietä, joka suosi pitkästä aikaa myös itseämme. Lähes vain ja ainoastaan nelosvaihteella ajettu osuus tuotti mielihyvää, pitäessämme vain nilkan suorana ja vedon päällä. Erikoiskoe oli yksi kesäkauden nautittavimmista ajaa ja isännät olivat syystäkin maireina 🙂

Seuraavalla erikoiskokeella tipahdimme jälleen kyydistä tien luonteen muuttuessa leveämmäksi ja keskinopeuksien kasvaessa. Silti meillä oli edelleen saumat taistella hiukan paremmista sijoituksista. Olihan kilpailu vasta alkuvaiheessa ja kaikki oli vielä mahdollista.

Seuraava siirtymä piti sisällään lyhyen huoltotauon, joka oli sisällytetty ajoaikaan. Vaihdoimme tässä kohtaa kilpailua uudet kiekot alle ja hiukan toiveikkainakin lähdimme kohti seuraavaa erikoiskoetta.

Vaan mitenkäs sitten kävikään 🙁 Alkumetreistä lähtien tulimme huomaamaan, että seuraavat kaksi erikoiskoetta tulisivat olemaan meille vaikeita. Takapyörät kahnasivat pyöränkotelon reunoja pienemmistäkin iskuista hidastaen samalla etenemistämme. Syynä ilmiöön oli vanteiden väärä offset arvo, joka toi pyöriä liiaksi ulos mahdollistaen edellämainitun. Aikahävikki oli jotain käsittämätöntä ja löysimme itsemme peränpitäjinä kyseisiltä erikoiskokeilta. Tässävaiheessa oli jo selvää, että ilman muiden epäonnea ei sijoituksemme tulisi enään luokassamme kohenemaan.

Kilpailun varsinaisella huoltotauolla ravitsimme itseämme kuuluisilla kisamakkaroilla samalla, kun huoltomiehet asensivat takaisin vähemmän haitalliset rengas /vanne yhdistelmät.

Tauon jälkeiset erikoiskokeet päätettiin ajaa ilman turhia riskejä ja keskellä tietä, sillä sarja olisi kiva päättää kuitenkin tuloksella ja ehyellä kalustolla. Tämä toteutui ja jälleen olemme yhtä sarjamuotoa rikkaampia.

Haluammekin kiittää kanssakilpailijoita antoisista keskustelutuokioista, joita saimme jakaa kanssanne sarjan aikana ja toivotamme mitä parhainta kilpailumenestystä jatkossakin. Onnea vielä tämänvuoden sarjamenestyjille.

Kiitoksen sana on myös paikallaan yhteistyökumppaneillemme, jotka mahdollistivat meidän osallistumisemme tämänvuotiseen sarjakilpailuun.

Kiitän omasta puolestani vielä kaikkia huoltomiehiä, jotka esiintyivät edukseen sarjan osakilpailuissa.

Viimeisen sarjaosakilpailun huoltotoimenpiteistä vastasivat Mika Alvasto, sekä Chrisu Eklund. Kiitokset huoltotoimenpiteistä.

 

T: Petri Oksanen & Urpo Ikonen

0 kommenttia

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.