,

Recc – Finland Rallispecial 19.05.2013

Vain nelisenkymmentä autokuntaa osallistui Vantaan Vauhtipuistossa järjestettyyn kilpailutapahtumaan.

Kilpailuilmoittautumisten päällekkäisyys ja kahdet peräkkäiset kilpailut samaisena viikonvaihteena karsivat varmasti osallistumishalukkuutta sunnuntaiselta tapahtumalta.

Kilpailupäiväksi oli luvattu runsasta vesisadetta, joka jäi onneksi toteutumatta. Pilvisyyttä, lämpöä ja hiukan pölyä, tässä kilpailupäivän ainekset.

Edellispäivänä ajettu Black Rocket -ralli antoi hyvän lähtökohdan tämänpäiväiselle tapahtumalle ja odotuksetkin olivat korkealla, sillä menestystäkin oli radalta aiemmilta kerroilta.

Kilpailupäivän erikoiskokeet muodostuivat viidestä eri ratavariaatiosta. Lyhyille erikoiskokeille kertyi mittaa vain 10,4 kilometriä, mikä tarkoitti sitä, että virheisiin ei ollut varaa, halutakseen pärjätä tässä kilpailussa.

Radan tutustumisvaiheessa tuli esille ne muutamat kohdepaikat, joissa saisi olla erityisen tarkkana. Takalenkin traktorinrenkaat, jotka olivat asetettu oikomisen esteeksi ja muutama peltitynnyri olivat haasteellisimmat etukäteen ajatellen.

Ensimmäinen erikoiskoe koitui jo kohtaloksemme, kun matkaa oli taitettu vasta runsas 300 metriä. Osuma vastapenkereen edessä olleeseen tynnyriin tappoi vauhdin kirjaimellisesti kokonaan. Aikatappiota kärjelle silti vain 2,5 sekuntia. Kaikki oli vielä omissa käsissä, joten varikolla vain mietittävä uutta strategiaa seuraaville erikoiskokeille.

Renkaiden vaihtokaan ei lopulta siivittänyt autokuntaa lähemmäs luokan kärkiaikoja, vaan tasaisesti jäimme erikoiskokeilla kärjelle kolmisen sekuntia. Mietittävää siis jäi…

Omasta mielestäni kilpailupäiväsuorite kesti päivänvalon ja maksimaalinen ajo ei vaan riittänyt tälläkertaa parempia vastaan. Onnittelut vielä pikkuluokan voittajille näin jälkikäteen.

Huoltotehtävissä jatkoivat Juha Saastamoinen ja Bo Gröngvist.

Kiitos viikonvaihteen hyvästä työpanoksesta.

 

T: Petri

1 kommentti

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.