,

50. Juhla Pohjola -ralli 2.-3.3.2013

Ensimmäisen yön vietimme Seinäjoella, kun matkaan lähdimme jo perjantaina iltapäivällä. Kartanlukijan järjestämä yösija antoikin hyvän välietappitauon ja aamulla olimmekin pirteinä jatkamaan matkaa. Kiitoksen sanan voinkin välittää koko tiimin puolesta majoitusisännälle Seppo Rantaselle. Sauna mahdollisti hyvät yöunet 🙂

Saapumispäivänä kävimme ensin kirjautumassa Radisson Blu Hotellissa, josta olikin välitön siirtyminen trailerialueelle. Ilmoittautuminen ja katsastus tapahtuivat samassa paikassa (A -katsastus, Rusko).

Katsastustoiminta ja tässätapauksessa sen hitaus puhuttivat monia kuljettajia. Katsastus AT:lta joutui hakemaan merkinnän jalkaisin, jottei heti saisi sanktiota osakseen. Autojonot ylsivät tässävaiheessa jo katsastusaseman piha-alueen ulkopuolellekin. Silloin oli jo ilmeistä, että kiirettä tulisi olemaan autokunnilla, ehtiäkseen kilpailun lähtöpaikalle (ABC Kiiminki). Siirtymämatkan pituus oli katsastuksesta lähtöpaikalle runsaat 20 kilometriä ja ainakin autokuntamme osalta aikataulu oli turhan tiukka, ajaessamme lähestulkoon suoraan lähtökorokkeelle.

Kaksiosaisen kilpailuviikonvaihteen parasta antia oli osaltamme ensimmäinen kilpailupäivä. Lähes omalla tasolla ajaminen tuntui hyvältä ja kun avauspäivänä ei isoimpia virheitäkään esiintynyt, niin avauspäivään voitiin olla tyytyväisiä siltäosin. Yötauon aikana kilpureille oli varattuna lämmintä hallitilaa Torikadulta (Stockmann Q -park). Luokan kärki meni todella kovaa keulilla ja eroa oli syntynyt tässävaiheessa jo todella paljon.

ABC Topas toimi näyttämönä, kun kilpailuviikonlopun jälkimmäinen osuus pyörähti käyntiin. Aamuiset räämeet olivat pyyhkiytyneet silmistä, kun ensimmäiset aloittivat tankkauksen ja renkaanvaihdot huoltamon piha-alueella ennen puolta kahdeksaa.

Jälkimmäinen kilpailupäivä ei sitten toiminutkaan haluamallamme tavalla ja omalle tasolleni en päässyt missään vaiheessa kilpailupäivää. Ajaminen oli hukassa ja aikaerot venyivät erikoiskokeilla todella suuriksi. Kilpailun maaliin kuitenkin saavuimme ja saavutimme tältä kaksipäiväiseltä kilpailumatkalta luokkamme seitsemännen sijan. Harmitus oli ilmeinen, sillä hiukan parempaa lähdettiin tältä kilpailumatkalta kuitenkin hakemaan.

Talviosakilpailut selvitimme kunniakkaasti lävitse ja vieläpä ilman minkäänlaisia murheita. Sarjapisteitä on kertynyt sijoituksista siinämäärin, että tällähetkellä olemme luokkamme kuudensia. Tämä antaakin pontta kesäkisoja odotellessa 🙂

Sarja jatkuu elokuussa Vilppulassa ja siihen mennessä täytyy keksiä jotain, että aikaeroa saataisiin kavennettua oikeaan suuntaan.

Huoltomiehen tehtävissä häärivät Pasi Laine ja Bo Gröngvist. Kiitokset huoltotoimenpiteistä.

T: Petri

1 kommentti
  1. Janne says:

    No juu vauhtia lisää ja jalka pois jarrulta… kyl se vauhti paranee kun saa ajo kilometrejä alle….

    Vastaa

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.