,

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint 14.10.2012

Äänekkäät hanhiparvet, sekä sateenropina toivottivat kilpailijat tervettulleiksi SM -sarjan päätöskilpailuun Muhniemelle.

Korvenkylän koulu toimi kilpailukeskuksena ja viereiset varikkoalueet tiiviisti pakattuinakin toimivat yllättävänkin hyvin. Kilpailupäivän järjestelyorganisaatio toimi kaikinpuolin mallikelpoisesti.

Sarjan päätöskilpailussa oli monella vielä mahdollisuus nostaa itsensä hyville sijoituksille. Tämän pystyi hyvinkin aistimaan varikkoalueita kiertäessämme. Myös kuljettajien valmistautumistavoista löytyi eroja. Osa teki yhteistyötä miettiessään reitti -/rengasvalintoja, toisten pysytellessä omissa oloissa tiimiensä kera.

Päivän edetessä ilma kirkastui ja aurinkokin pääsi näyttäytymään. Koleasta syyskelistä huolimatta arvokilpailu veti paljon yleisöä reitin varrelle.

Kilpailupäivästä muodostui odotettua pitempi, sillä runsaslukuiset ulosajot vaativat lääkintähenkilöstön käyntiä tapahtumapaikalla. Osa ulosajoista oli rajunpuoleisia, mutta onneksi yhdessäkään tapauksessa ei aiheutunut henkilövahinkoja. Lupa kilpailun jatkamiselle annettiin vasta, kun hinurit olivat saaneet romut korjattua pois radalta.

Toisella ajokierroksella sattunut raju ulosajo keskeytti kilpailun puoleksi tunniksi ja osa yleisöstä poistuikin paikalta ennenaikojaan (lapsiperheet). Harmittava tilanne katsojien, sati vuoroaan odottavien kilpailijoiden osalta, mutta kilpailijoiden terveydellinen tila menee aina etusijalle.

Lähdin itse kilpailumatkalle sillä mielin, että ajetaan ihan oma kilpailu ja nautitaan vastaantulevista kilometreistä. Kilpuriin oli saatua istutettua huollon jäljiltä takaisin tuo välitetty kisalaatikko ja tuntuma oli aivan toista kuin vakiolaatikolla. Itselleni jäi hyvä fiilis kilpailupäivän suorituksesta, vaikka kauas luokan kärjestä jäinkin. Aivan nappisuorituksella aika olisi ollut 1- 2 sekuntia nopeampi, mutta vaihdemissit toisella kierroksella söivät hiukan
aikaa.

Hyötykilometrien myötä valmistautuminen ensiviikonlopun kilpailuun on alkanut (TAV -sprint).

Kilpailupäivän kuvia Bo Gröngvistin toimesta.

T: Petri

0 kommenttia

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.