,

Teijo-Talot Ralli 22.9.2012

Historic Rally Trophy-sarjan päätöskilpailu ajettiin Perniössä.

Lähtökohta oli vähintääkin haasteellinen, sillä edellisyön runsas vesisade oli tehnyt tienpinnat todella liukkaiksi. Avauserikoiskoe oli ainoa, joka kärsi yöllisestä sateesta (reikä ajoradalla). Järjestäjä oli merkinnyt kohteen merkkikeiloin, eikä kilpailijoille näinollen aiheutunut ongelmia kyseisestä paikasta.

Kilpailuun ilmoittautui 152 kilpailijaparia, joista kilpailupäivänä matkaan starttasi 149 autokuntaa. Järjestäjä odotti runsaanpaa osanottoa tapahtumaan, mutta oli tyytyväinen tähänkin osallistujamäärään.

Kilpailukeskuksen piha-alueelta löytyi lapsiperheiden pienemmille suunnattua aktiviteettiä mm. karuselli, pomppulinna sekä autosimulaattori. Lähtökorokkeella esiintynyt zambaryhmä tarjosi silmänruokaa vastaavasti perheen varttuneemmalle väelle zambaesityksen myötä.

Salatut Elämät-sarjan vannoutunut arki-ilta tapittaja Joni Oksanen (siskon poika) pääsi idolinsa Sami Sarjulan kanssa yhteispotrettiin ennen kilpailun alkua. Yhteispotretin lisäksi poika sai vielä nimmarin ja loppupäivä oltiinkin sitten yhtä hymyä 🙂

Kilpailupäivän aamu vierähti todella nopeasti osaltamme (tältä ainakin tuntui). Ilmoittautumisen ja yhteystietojen jättämisen jälkeen olikin hetimiten etuautojen katsastus. Välittömästi tämän jälkeen siirryimme tuomariston ja kilpailun johto-organisaation pakeille, jossa meille hahmoteltiin ja jaettiin tämänkertainen toimenkuvatehtävämme.

Etuautopalaverin jälkeen ehdittiin nauttimaan vasta nuo kuuluisat kisamakkarat, jotka täyttivätkin mukavasti ääntelehtivää suolistoa. Paljoa ei aikaa kuitenkaan ollut käytettävissä, sillä kilpailun starttiin oli aikaa puolisen tuntia.

Kilpailun avauserikoiskoe (Joutna, 9,43km) kaasuteltiin aivan Teijo-Talot kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Kilpailukeskuksessa oleva yleisö pääsi tämänvuoksi nopeasti pelipaikoille maastoon. Näyttäviä roikkuja, sekä muutamia ulosajojakin tapahtui heti avauserikoiskokeella. Omia kannatusjoukkojakin löytyi reitin varrelta, vaikka toimitsijatehtäviä teimmekin.

Erikoiskokeiden kahden ja viiden osalta testasimme päälliköiden kannanottoa vilppilähtöihin. Homma näytti kyseisten erikoiskokeiden maalipäässä melko hyvältä, sillä suullinen kerronta (poislukien EK5), sekä aikakorttimerkintä olivat tästä todisteena. Ajovarusteisiinkin puututtiin oikeaoppisesti, jos filunkia löytyi.

Moision koululla (Salo) vietettiin tunnin huoltotaukoa ja kuumat kisamakkarat tekivät jälleen kauppansa. Kilpailijat kävivät poikkeuksellisesti tarpeillaan läheisessä puistikossa, vaikka koulurakennuksesta wc:t löytyivätkin. Olisiko muutama bajamaja kentän laidalla ollut kenties paikallaan? Huoltomiehet vapautuivat tässävaiheessa tehtävistään ja kilpailun seuranta jatkui heidänosaltaan maastossa.

Kierrettyämme kilpailureitin palasimme Moision koululle päivystystehtäviin. Johtokeskuksen toiminta pienessä luokkahuoneessa ja saumaton yhteistyö vetivät sanattomaksi. Toimitsijana tällaista ei pääse kokemaan kovinkaan usein, joten tapahtumana tämä oli ainutlaatuinen. Päivystys ei aiheuttanut onneksemme mitään toimenpiteitä ja olimme vapautetut tehtävästä puolessatoista tunnissa.

Kilpailukeskuksessa purettiin päivän tapahtumat yhdessä kilpailunjohtajan kanssa käydyssä loppupalaverissa.

Kiitämme matkassa mukana olleita huoltomiehiä Jarmo Koskisaloa sekä Timo Suutaria työpanoksesta sekä kilpailupäivän kuvaotannasta.

Petri Oksanen & Pasi Laine

1 kommentti
  1. Joni Oksanen says:

    Oli kyllä mahtava päivä ja kiitos, että pääsin sitä teidän seurassa viettämään. 🙂 Toivottavasti pääsen mukaan myös tulevaisuudessa. Päivän kruunasi tuo Sami Sarjulan kanssa kuvaan pääseminen.

    Vastaa

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.