Kreikka, Kreeta, Gerani 18.-26.8.2011

Sisarusporukalla (+ lapset) teimme kesälomamatkan Kreetan saarelle. Viikko vierähti nopeasti. Aurinko paistoi koko viikon ja lämpötila kipusi päivittäin yli 30 asteeseen. Liian suuret aallot estivät meressä pulikoimisen, mutta altaassa tuli pulikoitua enemmänkin.

Hotelli oli pieni ja kodikas ja hotellin vieraat tulivat lähinnä pohjoismaista. Geranin kylä koostui muutamista hotelleista, kaupoista ja ravintoloista.

Paikalliset asukkaat asuivat hieman syrjässä pienissä taloissa, joiden pihapiireistä löytyi useamman sortin eläintä, sekä hedelmäpuita (mm. oliivi, lime ja appelsiinipuita).

Kävimme retkellä vuoristossa, jossa ihastelimme maisemia ja tutustuimme paikalliseen historiaan (museo ja kirkko). Matkan teimme junalla (The little fun train), joka olikin omiaan sokkeloisilla vuorenrinteillä.

Lähdimme myös paikallisbussilla retkelle Hanian vanhaan kaupunkiin. Katselimme nähtävyyksiä ja kapeita kujia, sekä hankimme tuliaisia.

Kreikkalainen ja kansainvälinen ruoka oli hyvää paikallisissa ravintoloissa ja hintakin kohtuullista. Palvelu oli hyvää, mutta hidasta, johtuen ilmeisesti kreikkalaisesta kulttuurista. Ainoana miinuksena kohtasimme ravintolan, joka yritti vedättää matkaseuruettamme. Kreikkalaisen illan päätteeksi huomasimme laskumme lähes tuplaantuneen. Juomien piti kuulua ruuan hintaan, mutta nautitut juomat sekä tekaistut sellaiset (ei tilatut) laskutettiin kalliisti. Osan rahoista saimme takaisin ja poliisillakin uhkailtiin, mutta kaikenkaikkiaan illasta jäi huono maku suuhun. Varoituksen sana muille kreetan saarelle aikoville (Gerani: Greta Sun Restaurant).

Kotiin saavuimme aikaisin perjantaiaamuna (yölento) ja univelat painoivat vielä seuraavanakin päivänä.

Lentokenttäkuljetuksesta vastasi (TL Raasepori /Timo Toivonen).

Kuvia matkastamme löytyy kuvagalleriasta, kunhan ne sinne ensin saadaan päivitettyä.

Matkaterveisin me 16 auringonpalvojaa.

0 kommenttia

Kommentoi

Liity keskusteluun !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.